ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ

Харчування дiтей в ЗДО є повноцiнним, рiзноманітним за складом продуктiв i повнiстю задовольняє фiзiологiчнi потреби дитячого органiзму в основних харчових речовинах. Контроль за органiзацiєю харчування дiтей здiйнює директор ЗДО та медичний персонал./Files/images/grupa_10/IMG-c621e30827e568afb582c2152796634e-V.jpg

Основнi принципи рацiональної органiзацiї харчування:

- суворе дотримання часу та iнтервалiв мiж прийомами їжі;

- правильний кiлькiсний та якiсний розподiл їжi на окремi прийоми;

- дотримання умов прийому їжi та правил поведiнки дитини пiд час прийому їжi.

Щоденне меню медсестра складає за участю шеф-повара та директора. Насамперед складається меню обiду, потiм снiданку, вечері.

Протягом дня страви не повторюються. Деякi види продуктiв вживаються щодня. Дотримується порядок вiдповiдного набору продуктiв та розподiлу калорiйностi. Питома вага страв з м’яса, риби, яєць, сиру, молока в рацiонi дітей повинна бути постiйною, незалежно від сезону. Пiд час складання меню обов’язково враховуються рекомендації щодо вiкових норм харчування, в яких вказанi: обєм їжі в грамах, норми споживання рiзних продуктiв в грамах, добова потреба дiтей в основних харчових iнгредiєнтах, добова потреба у вiтамiнах i їх вмiст в рiзних продуктах. Вiковi потреби в енергії та основних харчових iнгредiєнтах в лiтнiй перiод повиннi бути на 10% вищими, нiж у зимовий.

/Files/photogallery/918/IMG_5234.jpgМедична сестра щодня стежить за санiтарним станом харчоблоку, за станом кухонного та столового посуду, за маркуванням кухонного інвентарю, умовами зберігання та термінами реалiзації продуктiв, що швидко псуються, за закладкою основних продуктiв харчування , правильною їх кулiнарною обробкою, правильнiстю виходу страв i смаковими якостями готової їжi.

Медична сестра вiдвiдує групи, слiдкує за апетитом дітей i правильнiстю роздачi готової їжi, сервіровкою столу. Час годування дiтей використовується персоналом для закрiплення гiгiєнiчних навичок, культури поведiнки (говорити неголосно, користуватися столовими приборами та серветкою, охайно їсти тощо). У випадку харчової aлepгії та захворюваннях шлунково-кишкового тракту дітям видають iндивідуальну дiєту за проханням батьків.


/Files/images/nova_2021/png-transparent-cafe-menu-dish-english-restaurant-menu-microphone-english-text.png

ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ ДЛЯ ДІТЕЙ НА ЛІТНЬО_ОСІННІЙ ПЕРІОД

Кiлькiсть переглядiв: 706

Новини

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031